Assalamualaikum, aku terasaa nak review blog some one ni... Menarik perhatian aku dan tertarik pada hati aku untuk review blog Adik Nurul Ain ini... 




http://missnn2409.blogspot.com/

                                                                      Nama : Nurulain Nafisa binti Sainuddin
                                                                      Umur : 11 tahun (2014)
                                                                      Tarikh Lahir : 24 September 2003
                                                                      Tempat Lahir : Hospital Besar Tawau
                                                                       Tempat Tinggal : Tawau, Sabah



          Wah, sebagai seorang blogger, Akak berbangga dengan Nurul Ain ni, kerana baru berusia 11 tahun sudah pandai dan kreatif dalam menceriakan blog. (tepuk tangan). Pandai-pandai. Adik Nurul Ain ni minat atau suka membaca buku. Banyak koleksi novel-novel yang telah di bacanya. Antaranya :-

 
1. Dear Yayah : Sejuknya, Eau Claire! 
2. Mufin Manja
3. Oh Sudan! Ayah Saya Hero
4. Ana Muslim : Kasih Ana Di Kuala Lumpur
5. Ana Muslim : Lolipop Untuk Pa'an
6. Nasi Lemak Bonda
7. Sejak Bila Kita Serumah?
8. Pilihlah Aku Menjadi Pramugari
9. Misi 21 Hari
10. Saya Mahu Masuk Asrama
11. Ana Muslim : Dua-Dua, Ok!
12. Siri Sweet Candy : Siapa Ratu Pom-Pom?
13. S Untuk...
14. Penulis Tunas Super : Miss K-Pop
15. Penulis Tunas Super : My Friend My Enemy
16. Si Blogger Kampung
17. Gadis BLINK-BLINK

         senarai di atas ni merupakan novel biasa. Ops! jangan ingat 17 buah novel sahaja yang menjadi koleksi adik ni... Terdapat 16 buah buku Ain Maisara. Akak rasa, adik Nurul Ain ni, peminat tegar kak Ain. Betul ke dik? Hehehe, jangan marah kalau silap . (tutup muka kalau salah)

   Melalui pandangan akak, blog adik Nurul Ain super blue. hehe, tapi tak banyak. WkakakaXd. Andai adik letak banyak "blue" sudah pasti hari-hari akak singgah (ceh, yelatu) Hehe, cuma akan nak tegur dari segi font. Apa kata adik guna font biasa, macam Arial ke, mahu guna font yang adik guna tu pun boleh ! Tapi, letakkan warna hitam. Agar lebih jelas. Dan tidak membuatkan pembaca / follower adik pening untuk membaca entry.

  Okay, sini sahaja Review akak >.< Maaf salah silap. Undur diri. 

4 comments:

  1. akak.. saya rasa dia ni mesti blinkers tegar macam saya dan rakan-rakan yang lain ^_^

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum^^ Nunu singgah sini.Jemput join! :D
    http://nununonsense98.blogspot.com/2014/12/carian-bloglist-2015-januari-mac-by.html

    ReplyDelete
  3. Kak! Thanks sebab review blog saya! Maaf sebab font blog saya memeningkan akak. Insya Allah, saya akan cuba berbetulkan silap blog saya itu. Btw, thanks ya kak!

    ReplyDelete