PENCARIAN SPONSER - BIG GIVE AWAY by Aina Rahim


Assalamualaikum semua...

Aina Rahim mahu buat Big Give Away nanti In Sha Allah pada pertengahan bulan Febuari. jadi ,
Aina Rahim sedang mencari sponser untuk Big Give Away yang AKAN DATANG nanti. Harap ada yang sudi :)



CARA-CARA NAK SPONSER 

Nyatakan :-

* Nama
               *Nombor Telefon
    *Link blog
                *Nombor Telefon
                             *Barang yg nak di sponser
 *3 syarat

SYARAT-SYARAT SPONSER

*Syarat yg diberikan tidak melebihi dari 3 . Syarat yang boleh di berikan :-

-Like page
   -Follow blog
      -Follow twitter
           -Follow instagram
       -Add Facebook 
        -Join group (fb) 
                                       -dan syarat-syarat yg boleh diterima

*Syarat klik Iklan adalah tidak di benarkan. Maaf ya :(

*Sponser di minta sponser 2 hadiah 
*Barang-barang yg boleh di sponser 

                       -Barangan blog (bloglist, etc)
                        -Barangan berpos (novel, etc) 
                  -Barangan yg di benarkan 

BERMINAT??!

Boleh contact Aina di
 (klik icon)


TEMPOH PENCARIAN SPONSER :- Kalau Aina Rasa dah cukup, Aina tamatkan :)





KLIK BANNER FOR JOIN IT 

SENARAI PESERTA 

 1.http://cicihana.blogspot.com/2015/01/segmen-blogslist-by-aina-rahim.html
 2.
http://www.aimisyahirah.com/2015/01/segmen-blogslist-4-bulan-by-aina-rahim.html           
 3.http://thisisme-38.blogspot.com/2015/01/segmen-bloglist-4-bulan-by-aina-rahim.html
4.http://www.cikgufarha.com/2015/01/segmen-blogslist-4-bulan-by-aina-rahim.html
 5 
http://putrihomestayarau.blogspot.com/2015/01/segmen-blogslist-4-bulan-by-aina-rahim.html
 6 http://animeshalala.blogspot.com/2015/01/blog-post_11.html
 7 
http://www.mialiana.com/2015/01/segmen-blogslist-4-bulan-by-aina-rahim.html
 8 
http://zafairmas.blogspot.com/2015/01/segmen-blogslist-4-bulan-by-aina-rahim.html
9  
http://iekapelik.blogspot.com/2015/01/segmen-blogslist-4-bulan-by-aina-rahim.html
10 http://atrix96.blogspot.com/2015/01/segmen-blogslist-4-bulan-by-aina-rahim.html11   http://myimpiannaad.blogspot.com/2015/01/segmen-blogslist-4-bulan-by-aina-rahim.html
12 http://www.ayuinsyirah.my/2015/01/segmen-blogslist-4-bulan-by-aina-rahim.html
13  
http://qileh.blogspot.com/2015/01/segmen-blogslist-4-bulan-by-aina-rahim.html
14 
http://myimpiannaad.blogspot.com/2015/01/segmen-blogslist-4-bulan-by-aina-rahim.html
15 
http://qileh.blogspot.com/2015/01/segmen-blogslist-4-bulan-by-aina-rahim.html
16 
http://mynameishafizah.blogspot.com/2015/01/segmen-blogslist-4-bulan-by-aina-rahim.html
17 
http://themachoskater.blogspot.com/2015/01/segmen-blogslist-4-bulan-by-aina-rahim.html

                                   SEGMEN BLOGSLIST by Aina Rahim
                                
                                               

Assalamualaikum, so, aku nak teruskan segmen aku untuk yg seterusnya. Nampak tak bloglist aku tu kosong? Jadi, aku nak cari 10 blog untuk memenuhi bloglist aku selama  4 bulan. Jika nak sertai, sila ikuti syarat-syarat yang di sediakan *WAJIB*

1. Follow blog Aina Rahim , Rashidah Latiff  , Atieqah Rahim dan Diari Budak Sunyi *WAJIB*
2. Like page
3. Buat satu entry dengan tajuk "SEGMEN BLOGSLIST 4 BULAN by Aina Rahim" *WAJIB*
4. Join Group INI *WAJIB*
5. Copy Code dekat bawah niii dan  paste di dalam HTML post korang. *WAJIB*


           
6. Letakkan link entry korang tu di komen entry aku ini.

       Aku akan mengambil 10 pemenang melalui random.org :) 10 orang pemenang aku ini, akan aku masukkan dalam bloglist pada bulan MAC Hingga JUN nanti... Selain itu, 10 pemenang ini akan aku follow blognyya :)

SENARAI PESERTA  ( akan aku update dari semasa ke semasa)


http://duniamrsrongoks.blogspot.com/

Assalamualamualaikum, the next blog yang aku nak review ialah Blog Dunia Mrs Rongoles ! Wahhhh! Very super  Purple. I'm like, dekat header dia tu ada bear pegang belon, background header super purple gitu .




http://duniamrsrongoks.blogspot.com/


So, blog ini penuh dengan segmen atau give away yang penulis ni joinn, so, kalau korang nak join give away dia, apa kata korang singgah blog dia. Wah!!! Lagipun penulis blog ada 3 buah blog. Wahhh! banyaknyaaaaaaaaaaaaaa . hehehheheheheh, so nak kenal owner niiiiiiii? 


Noor Atikah Ramli
Ipoh - Kuantan - Kota Bharu
DOB : 02 Julai 1990
Blog | 31 Disember 2014

Blog dia ni , di create pada 31 disember, tapi dah cute miut gitu, huhuhuhu. I'm like this blog so muchhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh. Muahhhh :P (hehehehehehehhehehe)


                                                       http://syahirahvaliant.blogspot.com/

Assalamualaikum, hari ni aku nak teruskan review pemenang segmen aku! So, ini aku rasa blogskin, header yang simple tetapi cantik .Dalam itu ada super biru dan super pink! MY feveret colour. Hehehehe, so, blog dia memang cute, tengan top icon miau yang comel, like milo dalam novel Ain Maisara, tapi Milo gemuk. Hehehe,


                                                        

                                                    http://syahirahvaliant.blogspot.com/

The next is, okayy... So, shahirah ini otw buat segmen Happy Birthday! So, apa kata korang join-joinlah segmen dia. Follower dia sebanyak 600 orang sesuai dengan wajah muka blognya yang comel, tapi patutnnya, follower dia boleh lebih lagi :) Sebab memang pulus plus plus cantik, coool, cute comel lottew gitu. So, ini merupakan sebhagian entry shahirah
Bahan-bahan

- 2 batang kobis panjang (Napa Cabbage atau Hakusai)
- 1 cawan garam (kalau nak sedap boleh guna garam laut asli atau rock salt)
- 1 cawan lobak putih (daikon)
- 2 batang lobak merah
- 2 pokok daun bawang
- secekak daun kucai
- dua biji bawang besar hollan

Bahan untuk apa itu? Ya! Bahan untuk buat kimchi Halal :) Wah! Makanan Korea! So, nak tahu buat dia? Dtglah tengok kat blog dia ? Deal? Follow juga . 


      So, Okay, aku jenguk juga cbox dia. Menggunakan font berangkai , aku agar keliru sdikit. Terpaksa mencium screen lappy/ laptop nak baca apa yang ada dalam cbox >.< Kalau boleh ubahlah eh, hhehehe.



http://ainnadhirah-aien.blogspot.com/
Assalamualaikum, ini merupakan pemenang segmen aku yang seterusnya, So, bagi aku agak terkejut tiba-tiba rasa lain macam bila bukak blog itu, sebab? Header tiada! Tetapi series cantik blognyaa..
Aku suka. Tak semua blog yang ada header.



http://ainnadhirah-aien.blogspot.com/
So, yang seterusnya... Blog ini simple template kan? hehe... Series nampak like blogskin . ke aku yang salah? sory (x pasti sgt) . So, blog ini pada cursornya ada warna-warni! Semakin cool lah dia niyyy! Huhu, nampak gambar perempuan itu? Aku terasa macam aku beerada di taman , padahal di blog sahaja. Hihihi. So mohonlah korang-korang Follow blog dia yang comel lottew!

             Assalamualaikum, the review is, blog adik ni. Umur penulis blog ini 13 tahun atau form 1, dan stay di penang. Nama yang indah seindah orangnya di berikan iatu Aimi Wardina. So, apa yang aku nak kata tentang header dia? Header dia so cute, walaupun simple. Wauuu! Tergoda aku weyyyy! Hahahaha, (jgn over sgt lompat tinggi-tinggi) Aku rasalahkan dia guna blogskin ini :) Hihi.


                                           

                                                       http://aimisushi.blogspot.com/


                  So, review seterusnya adalah, Follower dia begitu ramai, memang padanlah dengan secantik blogger dia. Aku rasa dia ni peminat tegar korea. Betul tak adik? Hehehe, cun! kita sama . Hehehe, Dalam blog dia ni, penuh dengan tips-tips. Dan dia akan masukkan dalam satu page, senarai give away yang dia dah join. Macam segmen aku, ada dalam page dia. So, memang cute lah blog dia.


  Cuma di sini aku nak beritahu, blogskin ni huruf dia kecil kan? hehehe, so, so, agar kurang nampak sedikit dan kabur sebab warna kelabu kan? hehehe.
Assalamualaikum, so-so :) Rini aku nak view blog pemenang segmen aku ni. Nama pena / nama yang penulis blog di atas letak adalah  Shahirah Adnan. Sedap namanya, cantik orang nya. Hehehe...
So, menurut firasat aku , header dia begitu simple. Tulisan Pengalaman Itu indah gaya-gaya facebook lah. Hehehe, tapi memang simple gila lah!

                                                       

                                                     http://ierasha222.blogspot.com/#


So, Review seterusnya adalah, blog ini, ada Super Pink! Huhuhuhu, kalau adaa campur Super Blue + Super Pink wow! Memang cute blog penulis ni.... Dalam blog ini, dia ada post pengalaman dia dengan tajuk Jenjalan Cari makan. Huhuhu, Dan, follower ada 47 orang. So, korang! Jom naikkan, follower dia ramai-ramai.


  Okay, pada pendapat saya, saya rasa, blog penulis ni, agak memeningkan. Hehehe (maaf eh ) Sebab satu page ada dua, tiga post. Jadi, bolehlah buat satu page satu post, supaya tidak memeningkan :)




PEMENANG-PEMENANG SEGMEN YOU FOLLOW ME, I WILL FOLLOW YOU BACK

Assalamualaikum, today tamat segmen, today aku nak umumkan pemenang. So, Alhamdulilah, dalam segmen ni seramai 44 orang yang sudi join segmen aku yang simple gila ni. Hihi. So, lepas ni korang join lagi okay ? So, apa ganjaran hadiah untuk segmen ini?

Hadiah ini merupakan :-

1)Klik semua button follow blog
2)Review 5 blog sebanyak 2 kali.

  Untuk pengetahuan semua, aku telah pun follow blog semua peserta, ada aku follow google+ , So, sekiranya ada blog yang masih saya belum follow blognya, boleh inform pada saya okay? Deal? Olait! Hehehe, :) So sedia?

   Berdasarkan Random.org, so, siapakah pemenang Review 2 kali dari saya ini ? Haaaaaaaaaaa.... Jom!


1. No 35
2. No 2
3. No 34
4. No 38
5  No 44

Jadi, saya akan review pemenang di atas. :) In sha Allah ! Secepat mungkin okay :) 

DOODLE MUSLIMAH PART II by Aina Rahim

Assalamualaikum, semalam aku share freebies DOODLE PART I kan? So, hari ini DOODLE PART II . Jadi comel tak doodle yang aku buat ini? Harap-harap membantu korang dalam menghiaskan blog secantik blog aku. (Cewahhhh! Perasan gila) WkakaXD. So, kalau berkenan tu, tak yah malu-malu nak ambil. Ambil je. Oke? Aku bagi seikhlas-ikhlasnya.

SELAMAT MENGUNAKAN!!!!!!!!!

Salam Cinta Hati :))))













DOODLE MUSLIMAH PART 1- By Aina Rahim 

Assalamualaikum, so, ini doodle yang  aku buat. Huwa, aku tahu setakat kepala je nihh.. >.< Harap boleh membantu korang alam menceriakan blog ya. Selama menggunakan. Bai-bai

SELAMAT MENGGUNAKAN!!!!!!!!







BACKGROUND RAINBOW by Aina Rahim 

Assalamualaikum, hari ini aku nak kongsikan Freebies seterusnya. Backround rainbow, mean background ni ada warna lain. Cet. So berkenan tak? Savelah eh, korang boleh buat background untuk cbox, komen, dinding blog dan lain-lain.

So, harap sudi gunakan...

SELAMAT MENGUNAKAN!!!!!

Salam Sayang :))))




https://images-blogger-opensocial.googleusercontent.com/gadgets/proxy?url=http%3A%2F%2F2.bp.blogspot.com%2F-UhgtAzvGrkg%2FVKZhrUosvpI%2FAAAAAAAAAmA%2FfuPemXoEHl8%2Fs1600%2FR1.jpg&container=blogger&gadget=a&rewriteMime=image%2F*



https://images-blogger-opensocial.googleusercontent.com/gadgets/proxy?url=http%3A%2F%2F2.bp.blogspot.com%2F-pPot_ycHBHo%2FVKZhsMtoijI%2FAAAAAAAAAmM%2FWhFe95Mor8w%2Fs1600%2FR2.jpg&container=blogger&gadget=a&rewriteMime=image%2F*



https://images-blogger-opensocial.googleusercontent.com/gadgets/proxy?url=http%3A%2F%2F3.bp.blogspot.com%2F-dgDsekLE7KI%2FVKZhsk7i9RI%2FAAAAAAAAAmU%2F7USi17MhTV8%2Fs1600%2FR3.jpg&container=blogger&gadget=a&rewriteMime=image%2F*
 


https://images-blogger-opensocial.googleusercontent.com/gadgets/proxy?url=http%3A%2F%2F4.bp.blogspot.com%2F-jVo_SFrFwoc%2FVKZhs8mJkvI%2FAAAAAAAAAmc%2Fxxxo_N-5KCo%2Fs1600%2FR4.jpg&container=blogger&gadget=a&rewriteMime=image%2F*
 


https://images-blogger-opensocial.googleusercontent.com/gadgets/proxy?url=http%3A%2F%2F3.bp.blogspot.com%2F-6jOi25yKTy4%2FVKZhtl3d93I%2FAAAAAAAAAmg%2Fy7V83KXth9Y%2Fs1600%2FR5.jpg&container=blogger&gadget=a&rewriteMime=image%2F*



https://images-blogger-opensocial.googleusercontent.com/gadgets/proxy?url=http%3A%2F%2F2.bp.blogspot.com%2F-DravMxSCCXk%2FVKZhuSh6III%2FAAAAAAAAAmo%2FpLWOVzIRR3E%2Fs1600%2FR6.jpg&container=blogger&gadget=a&rewriteMime=image%2F*
 


https://images-blogger-opensocial.googleusercontent.com/gadgets/proxy?url=http%3A%2F%2F3.bp.blogspot.com%2F-tHorScVTtxQ%2FVKZhu7kPIPI%2FAAAAAAAAAm0%2FXoPhipsmwwk%2Fs1600%2FR7.jpg&container=blogger&gadget=a&rewriteMime=image%2F*
 


https://images-blogger-opensocial.googleusercontent.com/gadgets/proxy?url=http%3A%2F%2F4.bp.blogspot.com%2F-1rp_hbyfgTY%2FVKZhvuM4u8I%2FAAAAAAAAAm8%2FLSBslDwv0cc%2Fs1600%2FR8.jpg&container=blogger&gadget=a&rewriteMime=image%2F*
 


https://images-blogger-opensocial.googleusercontent.com/gadgets/proxy?url=http%3A%2F%2F3.bp.blogspot.com%2F-EAE1bL9J9ww%2FVKZhwcFNTZI%2FAAAAAAAAAnE%2FhZ1bxV8duE0%2Fs1600%2FR9.jpg&container=blogger&gadget=a&rewriteMime=image%2F*
 


https://images-blogger-opensocial.googleusercontent.com/gadgets/proxy?url=http%3A%2F%2F3.bp.blogspot.com%2F-NXmcWL-l6v0%2FVKZhrit0kvI%2FAAAAAAAAAmE%2FeDEuD81QeIE%2Fs1600%2FR10.jpg&container=blogger&gadget=a&rewriteMime=image%2F*



BACKGROUND GLITTER by Aina Rahim

Assalamualaikum semua, so! >.< Aku nak share background ni, kut-kut berkenan , jangan malu-maluu nak ambil. :)) Heee, okay backround nie korang boleh buat apa-apa nak letak background blog, backgroun Cbox, background comment , nak letak gambar korang, what ever u can do it. okay?
Jadi save jika berkenan. Saiz dia 300x300 . Dont worries center >_< sama lebar, tinggi. Okay! Aku guna photoscape buat ni...

SELAMAT MENGUNAKAN!!!!!!

Salam Sayang, :)))